Saturday, April 26, 2008

AF6 Concert 7

Wah..concert 7 sudah..3 weeks lagi final. Oops salah! bukan konsert 7, konsert 6! Today, performance wise not so bad. Pengacara biasala..masih karakter CMP nya. Badut gila. Dan kalau di abaikan opening bodoh persandingan Khai-Rosma yang mengambil masa..berapa.?.1/2 jam..(sudahla aku menyampah dgn budak berdua ni!) kira nda seksa sangat la konsert tadi. Mungkin juga pelajar sudah semakin kurang ni bearable sikit kita melayan konsert kan? Anyway....

1. Stanly -
Dia ni memang nda dapat diselamatkan lagi kan. Begitu la tu. Suara besar nda boleh control. Aku benci la bila dia terlampau ligat menari tu ...satu, suara terus lari...dua, nampak betul 'tin rendah' nya ...tangan lebih pendek dari....ok stop! say no more. He's crap. That's all.

2. Alif -
OK. He's OK. Lagu ni yang buruk sebenarnya..ituu2 saja liriknya..tapi yang penting...baju APA kah itu?? banyak pangkat di bahu? Dan aku suka komen Adlin..hik!

3. Nadia -
Eee...baju rama-rama....gaya showmanship pun rama-rama...kena konsep la konon...berkarih-karih jua c costume designer mengait renda rama-rama atu....

4. Toi -
AC...apa kaitan VT lagu hindustan tu dengan dia main angklung sebelah Ariel???
Best kan dia dpt lagu hit Peter Pan, lepas tu jumpa Ariel lagi personally. And what did he do? Lupa lirik. Bebal!!
I like Adnan Abu Hassan's comments. And the kids seem to understand him. He's a better vocal teacher. Siti Hajar & Syafi couldn't get across them.

5. Nubhan -
Kerja dia ni...lepas ja chorus mesti sumbang kan? He doesn't like the song and it shows...I hope he's out soon..beside that he doesn't improve, I'm also getting sick with AC doing the Negeri dialect...ituuuuuuu saja....... tiada modal lain!

5. Stacy -
As always, she's outstanding, flawless! tapi aku takut juga kalau dia melabuk dari sofa tu...barula terus don't speak....tapi baju!!!!! kalau ya pun menunjukkan orang sasau..!

6. Riz -
Oh...sekarang dorang taruh Stacy dgn Riz last2 kan..sebab ini dua saja penyelamat konsert.
OK. He did ok like usual...dan dia sekarang selalu dipakaikan baju kot kan..supaya nda nampak gemuk sgt kali...tapi itu cebisan alumunium foil di bahu sila tanggalkan! Satu lagi..I hope final nanti...dorang kasi dia haircut baru...rimas aku tengok rambut dia tu... macam Yazer mula2 dulu kan...ganas tapi rambut macam baby doll...lepas Astro revamp..baru OK.

7. Rina -
'Pernah mimpi ular?'....come on AC!!!......basi..basi.!!..and I don't miss her. Bye! bye!

I didn't pay attention to the carta undian..so I don't know who's likely to go to the final based on sms. But based on performance, I guess this :
1. Stacy
2. Riz
3. Nadia
4. Aliff
5. Stanly/Nubhan/Toi

For the 5th place, all 3 I don't like..so it doesn't matter who got through.

3 comments:

yasminsanusi said...

As usual, aku terlupa pasal AF and tengok separuh aje.. boring betul la. Anyway, Stacy saja la yg aku vote sekarang. Bila si Stanly tu nak keluar ! tolong la.
I guess I hv to watch siaran ulangan. Byk yg aku miss..

wanaryani said...

me 2...terpaksa tinguk siaran ulangan.....didn't watch semalam....kami keluar.....baru tau tu c rina....keluar jua ia....hahahah

NSMF said...

Rather vote Nubhan & Toi out than stanley...at least he can sing...ya la diakui bukan semua genre lagu dia boleh bawa...

Tabik la toi pandai main angklong..sampai US lg tu, gila eh

kawan makcik aku cakap :
muka nubhan macam sudu

buat apa habiskan duit vote stacy?...1st sabah nda pernah menang, paling2 no 2...2nd She a non muslim, non-muslim yg pernah menang pun vince saja(Undi yang betul2 telus...hanya AF 1)...Tapi aku tetap sokong STRACY, no vote, just waiting her album :D

kita sokong saudara utk buat dosa?huh...

kawan aku ckp :
seberapa banyak org yang kita benci begitu banyak juga org yg benci kita dan jangan membenci org itu, benci perbuatannya

bagi aku :
aku benci pemikiran/mind set org!!sbb itu penyebab dorang buat benda bodoh :P


soalan keluar dari topik...siapa yg bawa shopping bag sendiri pg beli2?

sebab sapa yg suka betul minta plastik di kdi, tp nda guna pun x boleh ckp.. "Panasnya hari ni", "Panasnya dunia","Dulu nda la sepanas ini", dan yg bersangkut-paut dgnnya

Small move can make a difference