Saturday, April 19, 2008

AF6 Concert 5

In my opinion, masih tahap sampah sarap until Stacy came out!
Semuanya azab, dari host ke wardrobe ke performance ke video clip y ntah apa-apa!
So 'gerigetan' with AC for butting rudely when judges gave comment while he himself taking up time with his pointless, tasteless, not funny-at-all jokes! Didn't he see that nobody is laughing? matila feeling funny pada jokes sendiri ! Bolehka AF batalkan kontrak dia ni?

Ok on with the performance review.

1. Aliff -
First performance and I just knew this show is going to be crap again. He didn't seem to know what to do except shuffling his feet and the 'mau nda mau' singing. And the crowd clapped for Adam ok, not you. Failure.

2. Stanley -
Si Ninja Turtle ni sorry to say...he's better off out there with his mom..seriously. Horrible.

3. Nadia-
Not vocally awful, but everything seemed out of place kan? From the garish make-up, to the metallic dress (?), to the silly dancing. A waste.
Motif AC? apa kelebihan Aliff? Tiba-tiba! punchline?

4. Rina -
Over ! padahal suara ala kadar saja. Baju ala-ala drag queen!

5. Toi -
Suicidal performance. Enuf said! Sean Khana pun buang masa! Should allot more time to Hetty.

6. Saida -
Dia ni mestila nyanyi yang x 100%. Half hearted. Itula ko keluar! Shouldn't be her turn yet actually. I thought Nubhan was worst. But she'll be eliminated sooner or later. So.. jaga anak d rumah saja la. Kalau mo menang hadiah semua minta adik ko belikan saja.
(Si Ibu Kartini over perasan betul cakap lagu dia memang susah.Ceh!)

7. Nubhan -
Worst of the night. Sumbang mambang. Stupid cheapskate VT.

8. Stacy -
Ha! barula performance nda tertidur! tapi koreograf lucah tu...nda payah la ulang2 bah kan..boring la pulak..but she rocked the house!

9. Riz -
Consistent. I don't like him crawling the stage, though, but he made it through overall. Memang heran dengan baju dia ?!

5 comments:

yasmin said...

sometimes aku terfikir, dari beribu yg dtg audition, is this the best ? If diorang ni audition kat American Idol, mesti terus out. All was terrible. I hate AC. And si hetty tu tak faham ke org suruh jgn ckp byk-byk. The worst is Stanley and budak nogori tu, aku suka dulu but now getting terrible. Stacy aja la jadi juara. Nadia pun mcm tak belajar, pronunciation dia tu masih mengada-ngada.. tension aku tengok AF ni.
Itu saja tulisan geram pagi ni..have a good day Honey.

fabmom said...

Min, dorang ni memang set bebal sebebalnya kan! tiadala yang masuk. yang sedia bagus mcm Stanley pula jadi burok. ada hantu kali tempat dorang tinggal sana.

wanaryani said...

hahahahha....loved ur comment!!!! tak lupa juga... interframe.....c AC memperkenalkan ZED ZAIDI? MOTIF? SIAP SURUH BEDIRI LAGI....OMG????? lupa skrip kali c AC tu kan?????

fabmom said...

Zed Zaidi bayar dia kali baru dia teringat..

Val Aziz said...

Free publicity betul Zed Zaidi tu..i think si Hetty tu have too many comments bcoz sakit telinga dia dgr suma org tu nyanyi kelas kambing..apa lagi lagu dia oleh si Mama Rina tu hancur?? Tensen si Ibu Hetty..Ibu Kartina siap puji lagu sendiri lagi..susah kunun.