Tuesday, September 23, 2008

Tag Hari Raya

Tagged by Hesitant Blogger.

I like this tag. Let's talk about Raya !!

1. Berapa pasang baju raya anda tahun ni dan kaler apekah?
Dua pasang. Pink and Cream.

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
Kuah kacang dan nasi himpit, sayur lodeh, ayam kurma.

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
Tat nenas dan kuih siput.

4. Berapa banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
Dapat? Tiada. Spend - kalau anak buah sendiri RM10-RM50 bergantung umur. Kalau tetamu RM2.

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
Apa lagi, sibuk di dapur lah. Kupas macam2, blender itu, blender ini, berjaga memasak dengan MIL dan ipar-ipar. Anak-anak main bunga api. Para lelaki pasang colorlights, lap kerusi, sembang-sembang merokok.


Sekarang, saya mau tag : anies, bakermin dan labpapa.

8 comments:

Val Aziz said...

ooh yes kuih siput sedappp! bah bikin byk2 nanti sia mau ngap!

fabmom said...

no problem!!

Poppet said...

waah.. malam raya tu yg paling enjoy the men and the kids la kan hehehehe

Anies Azeera said...

saya pun suka tat nenas.

..I'll do the tag soon.

Ruzainie said...

ko pandai buat macam arwah mama buat tat nanas dulu? ...dalam cup macam fruit tat ...lepas tu ada 2 cross diatas! ...nda pernah jumpa sudah tat macam tu.

fabmom said...

memang aku tepikir tu..nanti lepas2 ni aku cari resipi dia..part cross tu yg very time consuming tu kalau dibuat..

whimsical said...

adedeh cabaran si ruzaini ani, susah banar tu m.Jgn tah salah cross (mcm cross si hasrul) karang, aku yg untung makan all the cross tart wakakakakaakakak.BTW, bisai o pelita kayu kamu di rumah.very classic raya.ada aku tercubuk di celah celah penjara tak bergerigi pagar kamu

whimsical said...

adeeeeeehhhh malar jua page tag ani!! bah mana post baru?