Sunday, October 4, 2009

cerita raya

aku baru lah ala-ala free sikit ni. since raya till the past week was busy. i was maidless since my open hse last sunday. hari ni baru 2 hari maid ku balik. sedang2 aku bikin open hse hari tu, dia terpaksa pulang sebab ada urgent. tapi sudah jam 5 la, guests pun sudah berkurangan. since dia belum dikasi cuti raya, aku bagi la dia terus 6 hari.



my raya - 1st until 3rd day d Labuan. biasa la ramai sana tapi not so bad tis year. mungkin sebab ada hujan2 lebat jadi nda terlampau ramai orang 'menyerang' rumah dan kami pun nda banyak berjalan. yang best, pokok rambutan di tepi dapur tu berbuah lebat. bambangan dan tarap pun ber'masak'an. apa lagi...cakap pun tak guna.., tarap tu dari bulan puasa (kami 2 hari sebelum raya sudah d sana) sampai ke raya jadi hidangan sampai 4 biji sekali kami cucur. huhu.





ini gambar d labuan. lepas bersalaman dan berbagi angpow.







my kids & their cousins







grandmas & grandchildren







the family (x sharp gambarnya ..sayang)






hari raya ke4 kami d kk sudah. tis year meriah juga. sampai saja, ada open hse sana sini sampai sekarang.

tak payah banyak cakap mari lah kita tingu gambar2.

kami melawat rumah lama arwah parents d kg bambangan papar dan bergambar for old time sake. sweet.

open house pakcik d kg sungai padang.


my open hse , sunday raya ke 8.






satay 1,000 cucuk. sangat tidak cukup. 3 jam sudah habis.


lamb cukup2.


my first guest. next door neighbour. ini saja kami sempat bergambar tentu tentu. lepas tu guests berduyun2 datang serentak. penuh khemah. nda cukup meja. sori lah sesiapa yang nda berapa terlayan ok. ramai betul orang.


ini pula gambar 2 d belakang tabir.LOL.

my family melarikan diri dari kesibukan khemah dan berehat d belakang.

anak siapa tu aa..baju petak2?
si baju biru tu, dia p kacau basikal lepas tu jatuh baru dia cepat2 lari..busted! (anak siapa?:)
yesterday (saturday) kami beraya dari petang ke malam- 5 rumah. ada lagi 2 nda terpigi. ini hari full day rehat.
for all of you - selamat meneruskan pengembaraan raya!

7 comments:

whimsical said...

best best clap clap.memang syok pengembaraan raya kamu kan!!! kasi lagi more pictures ah. Punya jagau si jiran kan!astaga patutla dia champen menangkap bola, memang tinggi rupanya dia!

Val Aziz said...

ya bah laki bini jagau..mcmana lah anak2nya tu?

ehemmm mcm aku kenal2 baju petak2 n biru tu tau, ini rupanya kerja dorang time mamanya membubut yg damit naik turun "bukit" di laman depan tu ah..yg baju petak2 tu pantas sja bilang masa kami masuk krita kan mulih "Mummy I want my house like this oh, ask Uncle to make Benjy punya house like this" heheheh kesiokan berabis dia..the most children friendly and spacious hse yg dia suda masuk.

Anies Azeera said...

Selamat Raya Fabmom! I belum wish u lagi kan...

wah, best nya raya kamu! Meriah with all the budak-budaks bermain di laman. Hehe.. nah teropot sudah anak c Val mengasi jatuh basikal.

Min Bakingproject said...

Selamat Hari raya to you.. nampak meriah kat sana !

Val Aziz said...

Budak-budak lah yg paling enjoy kan..

Selamat Hari Raya Anies..

fabmom said...

selamat raya anies! i was waiting for u & azmi to come but none of jef's BIMB friends made it.guess something just came up.

selamat hari raya min!

Shabbymom said...

hahahahaha!!!...lucu oh...anak sapa tu ahhhh????....tapi tu sate mimang nyaman gila kan!!!!...anak ku balik2 mengambil!!!!!