Thursday, July 29, 2010

Singapore 2010 part 2: Night Safari

Yup. We went to Night Safari the next day.


Is it World's Greatest ? I don't know. Never been to any before.

Trying to read the map while q-ing. Susah. Gelap gelita tempat ni. Berabis aku kasi terang semua pics ni pakai photoscape.

Hampir sampai giliran. Itulah transport yang dinaiki. Tram. Boleh muat 50 orang sekali naik. Ada la live commentary dari guide di depan. Tapi suara halusnya tenggelam oleh kebisingan passengers semua. Ramai budak2 kan..excited nampak itu ini. Aku takut juga harimau terkejut dengar bunyi teriak-teriak ..tapi tidak la.
Once the ride starts, no flash photography allowed. It's a 40 min ride on a trail weaving through 8 geographical regions of animals in their natural habitat. From Himalayan to African. Macam2 lah bah binatang yang ada (tapi tiada ular..syukur). Kecuali singa dan hyiena yang lazy-lazy saja mengeliat dan menjilat badan, binatang2 lain agak aktif di waktu malam. Tapir berjalan2 dekat tram kami. (tidak di benarkan mengeluarkan tangan untuk menyentuh atau mengelus dengan kaki..matilah palui! ). Gajah, zirafah dan seladang makan dan makan dan makan saja kerjanya. Hippo mandi manda dalam lopak. Looking just like Gloria.
Ada satu hippo yang terbesar dalam park tu ngam2 dia berdiri....o-m-g..punya besarrr..berat dia 2 tan. Kalau kamu ada kamera bagus yang boleh capture dalam gelap tanpa flash sila la bawa. Sayang juga nda dapat ambil gambar kan.
There are walking trails too. You are allowed to hop off the tram and follow on foot to observe the animals close-up. You can catch the tram again at the designated stop-over. Ada yang termenung tengok giraffe lama2 situ. Maybe he's doing research. But be sure to check your watch. Although the safari closes at 12pm, the tram service ends at 11pm. Kalau tertinggal tram, ada karang sesat.
If you plan to walk, you need to allocate at least 4 hours here.
Habis tram ride, kami balik ke tempat entrance untuk menengok show. Ada live performance.



Sambil tu bergambar2 dulu.




















Untuk makan/minum sini ada Ulu2 Restaurant (asian & indian), ada Bongo Burgers, ada Ben&Jerry's ice cream dan Z'bar (alcoholic drinks).

Thumbuakar Performance. Daily show 7pm, 8pm and 9pm.

Ini show memang best. Lelaki2 seksi (oopss) doing tribal dances and fire-eating.


Boleh tahan dorang punya stunts.




Semakin rancak muzik, semakin ligat dorang menari. It's a feat they didn't burn each other.
Terlampau laju last2 jadi blur saja.
Sesiapa yang ada asthma, jangan terlampau dekat stage, kuat asap dan bau gasolin.
If you plan to come here, try to get Friday or Saturday. Besides Thumbuakar, you can catch Creatures of the Night show. Unlike Thumbuakar, this is not held daily, but on Fri, Sat and eve of public holiday only.
It's about 30 min show of animals and their tricks. We didn't catch this. This info not highlighted in the website when we purchased the tickets online.
Night Safari is at Mandai Lake Road, next to Singapore Zoo. The joke is, the animals work extra hours doing night shifts here after their day job at the zoo. ha-ha-ha.
So to get here, take a cab from the city direct to the park. You will alight at the big car park infront of the main gate. From orchard road, its 35 minutes and $15. The entrance fee is $22 (A) , $11 (C). The tram fee is additional at $10(A), $5(C). You may want to have a raincoat handy here. We were lucky we missed the heavy rain 5 min after getting in the cab for the ride home. Kalau tidak, kehujanan la menunggu di taxi stand.
Another attraction is also nearby, the Jurong Bird Park. So there are Park Hopper Specials for those who would like to bundle all 3 sites in their visit. Consult the website. However from feedback we gathered the favourites are Night Safari and Bird Park only. Singapore Zoo is boring.
We didn't have enough days for bird park but we enjoyed Night Safari. It was great experience.
So I'll be back with next tale after I get some photos sorted, k.
Bye now!

5 comments:

whimsical said...

astaga M, balik balik ku membaca.Aku ingat u salah type Thumbuakar. AKu tot "tambuakar"! Kau tau tambuakar ka? Giant snake!!! Berabis ku mencari mana giant sunake atu! Nama show pula atu kan!!!Munyittt...ready ready sudah aku mau kegelian ada gambar tambuakar!!!

whimsical said...

I enjoys membaca narration mu.Cuba u try try menulis buku crita M. Macam got bakat o u (ini bukan mau Jack org ada "sekedudukan" ah!)
Mana bah si sri ni balum mengomen.

fabmom said...

hahahahahahaha!!!!!! kau lucu...kau juga patut tulis buku....hahaha...
eh! patutlah macam aku familiar tambuakar tu....nda tau kenapa dorang panggil performance tu 'thumbuakar'.

miserable kyla said...

dear fabmom. best gile tgk pics semua.. hihi..

fabmom said...

hi kyla! (why so miserable?) hehe..thnx.